Skip to main content

Avatar zonder logo 2012Ik ben Judith van Wijk, moeder van dochter Sterre (februari 2007), zoon Yuren (april 2010),  dochter Lenthe (april 2012) en dochter Fee (maart 2015). In maart 2009 was ik op zoek naar leuke producten in het buitenland voor de website Hip & Hot. Op een Amerikaanse site vond ik de Mommy Measure. Mijn aandacht was direct getrokken, te meer omdat wij toen ook al heel graag een 2e kindje wensten. Wat een leuk product! Na wat heen en weer mailen met de leverancier, vroeg ik een proefzending aan. Enigszins teleurgesteld ontdekte ik dat de Mommy Measure niet in centimeters, maar in inches was. Gelukkig was het mogelijk om dit aan te passen, ik mocht zelfs de Nederlandse vertaling aanleveren om het product geheel Nederlands te maken. In oktober had ik de eerste Nederlandse Mommy Measure in mijn handen.

Eind augustus 2009 ontdekte ik zwanger te zijn. Een spannende tijd brak aan, want na 5 miskramen durf je bijna niet te hopen dat een zwangerschap nog goed zal aflopen. Gelukkig bleef dit kindje zitten en kon ik mijn eigen Mommy Measure in gebruik nemen. Ik heb trouw de hele zwangerschap bijgehouden. De positieve test, de misselijkheid, het eerste schopje, mijn verslaving aan vanillekwark. En natuurlijk de centimeters die mijn buik groeide.

Voor de fundushoogte nam ik de Mommy Measure vaak mee naar mijn verloskundige, die mij kon helpen om het te meten. De Mommy Measure (de witte met gekleurde stippen) hangt nu in de kamer van mijn zoontje aan de muur. Nu hij kan staan, houd ik zijn eigen lengte er op bij. Zo wordt de Mommy Measure optimaal gebruikt en is het een leuk aandenken voor later!

In augustus 2011 bleek ik weer zwanger. Wonder boven wonder ging het ook dit keer meteen goed. Het was leuk om mijn buik te vergelijken met de vorige zwangerschap. Het ging redelijk gelijk op, al liep ik de hele zwangerschap zo’n 2 cm voor. Onze dochter werd op 12 april 2012 geboren. De Mommy Measure hangt in haar babykamer.

Tot onze grote verrassing bleek ik in de zomer van 2014 zwanger van ons 4e kindje. De Mommy Measure┬áheb ik natuurlijk weer fanatiek gebruikt! Inmiddels is onze dochter Fee geboren na een wel heel bijzondere bevalling… Lees hier meer over in deze blog.

Intussen zijn ook de Duitse, Franse en Spaanse versie van de Mommy Measure op de markt. We hopen de komende tijd steeds meer Europese talen aan het assortiment toe te voegen.

HHmaart12

Fotografie: Simone Janssen