Skip to main content

Judith blogt: de bevalling

By 5 mei 2015maart 22nd, 2021Blog

Schermafbeelding 2015-05-05 om 15.23.16Het duurde en het duurde maar, ik dacht steeds dat ik voor de 40 weken zou bevallen, maar dat was niet het geval. Ik moest wachten tot 40 + 4. Toen eindelijk zette ‘s nachts de bevalling in. Om 1.15 uur werd ik wakker, om half 2 had ik de indruk dat het wel echt weeën waren die ik voelde en om kwart voor 2 was ik zo nerveus dat ik onder de douche stapte om te ontspannen. Daar stond ik prima, maar mijn man kwam mij daar rond 2 uur toch van onder halen. Hij wilde graag naar het ziekenhuis. Mijn schoonouders werden gebeld om te komen en ik kwam onder de douche vandaan. Om 2.15 uur hebben we nog foto’s gemaakt van mijn buik, tussen de weeën door. Rond 10 voor half 3 stapte ik eindelijk de auto in. In de auto werden de weeën ineens heel heftig. Om 2.35 uur kwamen we aan bij het ziekenhuis. Ik had toen al het gevoel dat de baby ieder moment kon komen. Als een speer ging ik het ziekenhuis in, de gang door, richting de trap om bij de verloskamers aan te komen. Halverwege de gang kwam er een wee, ik stopte even en voelde mijn vliezen breken. Toen de trap op. Bij iedere stap voelde ik het hoofdje verder naar beneden zakken en de weeën waren niet meer te houden. Bovenaan de trap voelde ik plots het hoofdje naar beneden glijden. Ik begon te gillen, maar niemand kwam. Mijn man ging hulp halen. Intussen viel de baby gewoon uit mij. Erg eng! Na een hele lange minuut vol angst zag ik dat de baby ging huilen en kwam er ook overal hulp vandaan. Gelukkig was mijn dochter helemaal in orde en heeft ze niks overgehouden aan de val.

Wil je het hele uitgebreide en bijzondere bevallingsverhaal lezen? Ik schreef het uit op Hip & Hot.

Deel 1

Deel 2

Deel 3

Meer bevallingsverhalen vind je op Bevallingsverhalenpagina.nl

Leave a Reply