Skip to main content

Marieke blogt: week 35

By 15 juni 2014Blog

echo 35 wekenWat begon als een rustige week, werd ineens erg hectisch. Aangezien ik een fanatieke verloskundige heb, hadden wij op 2de Pinksterdag de 34 weken groei echo. Ik was erg benieuwd naar de beentjes, want die waren bij de vorige echo aan de te korte kant.
Na de standaard controle, mocht ik gaan liggen. Ze voelde eerst aan mijn buik en zij al meteen dat de baby nog niet was ingedaald. Ze zette het echo-apparaat op mijn buik en hetgeen wat ik ‘s ochtends al vermoedde, wordt werkelijkheid. De kleine meid ligt in stuit, althans een soort van. Ze ligt met haar voetjes naar beneden. ‘ s Ochtends hadden we al gevoeld dat er iets hards bovenin lag en dat het niet haar billen of rug was.
Ook constateerde de verloskundige dat het hoofdje van de baby wat aan de kleine kant was. En dat we ons daar niet meteen zorgen over hoefden te maken. Toch wilde ze ons per direct overdragen aan de gynaecoloog. In eerste instantie vanwege de stuitligging, maar toch ook om nog een keer naar het hoofdje te laten kijken. Ze belt meteen het ziekenhuis en ik word dezelfde middag nog teruggebeld door het ziekenhuis. Helaas kunnen ze geen afspraken maken, want het is voor hun een zondag. Ik begrijp dit. En vraag of ze dit terug willen koppelen aan de verloskundige, want zij is ook degene die de afspraak moet maken. Vervolgens krijg ik een telefoontje van de verloskundige dat ik dinsdag door hun teruggebeld wordt.
Dinsdagmiddag heb ik nog steeds niks gehoord en bel ik zelf naar de verloskundige. Ze heeft het druk, maar gaat zodra het kan voor me bellen. Iets na vieren krijg ik een belletje dat de afspraken geregeld zijn. Woensdag mag ik naar de klinisch verloskundige en donderdag naar de diabetesverpleegkundige en de diëtiste, omdat mijn bloedwaarden weer hoger waren dan eigenlijk mag. Maar daarover volgende week meer.

Als we bij de klinisch verloskundige zijn, krijg ik opnieuw een echo en tot onze grote verbazing, is de dame weer gedraaid, gelukkig! Nu maar hopen dat ze zo blijft liggen, zodat ik op de natuurlijke manier kan bevallen.
Verder heb ik mijn wensen kenbaar gemaakt en alles staat in mijn dossier. Over twee weken mag ik terug komen bij dezelfde verloskundige. En de hoofdbehandelaar is dezelfde als die ik had bij Luca. Erg prettig dus!

Leave a Reply