Skip to main content

Judith blogt: onverwacht zwanger van nummer 4

By 6 september 2014september 7th, 2014Blog

zwangerschapstest positiefHalf juli. Ik verwacht deze week ongesteld te worden. Ik heb het allemaal niet zo bijgehouden, maar ik weet wel dat ik voor de vakantie nog ongesteld zou worden. En daarna pas weer na de vakantie.

Ik vind het lang duren. Straks gaat mijn hele planning door de war en moet ik toch nog tampons meeslepen als we gaan kamperen.  Meestal heb ik een paar dagen van te voren al bruin bloedverlies, en nu is er nog steeds niets. Raar. Als ik die ochtend wakker word en in de badkamer sta, valt mijn blik op een oude zwangerschapstest. Hij ligt er al 3 jaar, en is over datum. In een opwelling besluit ik ‘m te doen. Ik verwacht 1 streepje te zien en te kunnen concluderen dat mijn cyclus wat langer is dan normaal door stress ofzo. Terwijl ik verder plas en het staafje voor me op de grond leg, zie ik direct een tweede streepje verschijnen. Hè? Hoe kan dit? Ik kan toch niet zwanger zijn? Wij gebruiken condooms! Ik schrik me rot en staar met open mond naar het streepje. En nu?

Leave a Reply