Skip to main content

Judith blogt: bijna 40 weken zwanger en wachten…

By 13 maart 2015Blog

Nog maar 2 dagen en de uitgerekende datum, 14 maart, is eindelijk aangebroken. Daar kijk je dan 9 maanden naar uit. Ben ik er klaar voor? Ja, heel erg. Laat die baby maar komen! Maar hij of zij denkt er zelf vooralsnog anders over.

De hele week rommelt het al. Ik heb voorweeën, licht bruin bloedverlies, zie stukjes van de slijmprop verschijnen en heb 4 cm ontsluiting. Maar het zet niet door.

Ik herken dat niet van vorige zwangerschappen. Deze lange aanloop. Het maakt me in die zin onzeker, dat ik de hele tijd het gevoel heb dat het elk moment kan doorzetten. Daardoor durf ik niet goed meer weg enzo.

De gynaecoloog wordt er trouwens niet warm of koud van allemaal. Ik was er dinsdag nog. Hij zei: het zal niet heel lang meer duren, maar het kàn best dat je er nog een poosje mee loopt. Schijnt allemaal normaal te zijn bij een 4e. En dus wachten we af.

Vandaag is het vrijdag de 13e. Spannend!

Leave a Reply