Skip to main content

Judith blogt: 34 weken en 12 kilo

By 1 februari 2015Blog

gewicht zwangerschapIk ben nu 34 weken zwanger en vanmorgen stond ik maar weer eens op de weegschaal. In totaal is er nu 12 kilo bij. Das op zich heel netjes volgens mij. Het gaat ongeveer gelijk op met mijn andere 3 zwangerschappen. Bij de eerste kwam ik in totaal 12 kilo aan, bij de andere 2 uiteindelijk 14 kilo. Dat kreeg ik er ook alle keren weer gewoon af. De laatste keer was ik na een half jaar zelfs 5 kilo lichter dan voor de zwangerschap. Dat ging overigens niet vanzelf: al met 10 dagen stond ik bij de fysio omdat ik van de bekkenpijn af wilde. Ik ben toen ook, onder begeleiding, gaan trainen. Na ongeveer 10 weken ging ik voor het eerst hardlopen en toen ging het snel. Helaas werd ik in oktober 2013 geopereerd aan mijn knie. Noodgedwongen moest ik lange tijd stilzitten en kwamen de er af getrainde extra 5 kilo er weer aan. De truc is dus: bewegen. Deze zwangerschap ben ik vanaf week 16 begonnen met fysiotherapie. Een soort Zwanger & Fit, maar dan individueel. Helemaal afgestemd op mij en mijn unieke kwaaltjes. Iedere week ga ik een uurtje trainen, vooral spierkracht, maar ook een klein beetje conditietraining. Ik merk dat ik fitter ben gebleven dan ooit tijdens de zwangerschap. Ook ben ik niet 1 x ziek geweest (wel heel snipverkouden nu, helaas). Terwijl ik andere keren vaak buikgriep of gewone griep kreeg tijdens de zwangerschap. Ik geloof er dus wel in dat bewegen en gezond eten tijdens de zwangerschap kan helpen. En er tevens voor kan zorgen dat je niet al te veel aankomt. Ik ben benieuwd wat de laatste weken nog gaan doen met mijn gewicht. Ik hoop nog maximaal 2 kilo erbij. Dit kindje schijnt nogal groot te zijn, dus in theorie zou ik iets hoger kunnen uitkomen daardoor, maar dat is niet mijn plan. Ik blijf doorgaan met de wekelijkse fysio tot week 40 (als ik dat ga halen) en ik heb ook het plan om elke dag even een stuk te gaan wandelen met Lenthe deze week. Niet al te ver, dat red ik niet, maar een klein rondje door de buurt moet kunnen.

Hoe doen jullie dat als je zwanger zijn? Wel of niet in beweging blijven?

Leave a Reply