Skip to main content

Judith blogt: 31 weken zwanger & tip voor maagzuur

By 10 januari 2015Blog

zwanger 30 weken

Het was hier, door de drukte van de feestdagen en een enorme buikgriep die de kop op stak in het gezin, een beetje rustig. En oh ja, er kwamen ook nog luizen tussendoor….

Het gekke is, dat je tijdens die hectiek en drukte maar weinig stil staat bij je zwangerschap, zeker als het nummer 4 is. Toch word je nu en dan teruggefloten door je lijf. Zo heb ik tegenwoordig iedere avond hele dikke enkels van het vocht. En mijn rug is ook niet meer wat het geweest is. Werken begint me zwaarder te vallen, ik merk dat ik echt heel erg moe ben na een werkdag. Soms val ik al om 20.00 uur in slaap. Dat slapen is trouwens wel een dingetje. Ik word 2 keer per nacht wakker van een volle blaas. Daarnaast nog ongeveer 50 keer van brandend maagzuur. Daar heb ik wel een goeie tip voor gevonden trouwens. Sodium Bicarbonaat. Dat is eigenlijk een poedertje dat je kunt gebruiken bij het bakken. Je lost een theelepeltje op in een beker met water en neemt af en toe een slokje als je last hebt. Het neutraliseert je maaginhoud en werkt ├Ęcht! En het is volkomen onschadelijk, een natuurlijk product. Enige is, dat je een beetje moet oppassen als je een hoge bloeddruk hebt, omdat er zout in zit. Maar ik heb juist een lage bloeddruk.

Ik moet nog 3 weken werken. Die weken tel ik af, maar ik ga het wel redden. Mijn bekken is iets beter dan de vorige zwangerschap. En of ik nou thuis op de bank zit, of op mijn werk op een stoel zit, pijn heb ik toch wel. Daarna kan ik hopelijk nog lekker 6 weken uitrusten. Iets waar ik erg naar uit kijk.

Komende week staat er nog een echo op het programma. De 30 weken echo, die ik dus met bijna 32 weken pas heb. Kwam nu eenmaal zo uit. Ik vermoed dat de baby gewoon goed ligt, koppie naar beneden. Als het de hik heeft, voel ik dat meer beneden dan boven. En schopjes voel ik juist richting mijn maag. Dus er zullen vast geen bijzonderheden uit de echo komen. Maar je weet nooit…

Leave a Reply