Skip to main content

Interview met Mirjam van Happy Belly’s

By 7 november 2014november 8th, 2014Blog

Mirjam Happy BellysVertel eens iets over jezelf?

Ik ben Mirjam van Vliet, 35 jaar en getrouwd met Tom. Samen hebben we 2 jongens, Dave (4 jaar) en Luke (2,5 jaar). Oorspronkelijk kom ik uit Groningen en door studie en werk ben ik uiteindelijk in Den Haag terecht gekomen, waar ik ook mijn man heb leren kennen. Mijn man heeft een caravanstalling met werkplaats waar ik momenteel 2 dagen in de week de boekhouding doe

Hoe is Happy Belly’s ontstaan?

Ik had al een aantal jaar in mijn hoofd zitten dat ik iets wilde gaan doen, maar wat? Ik wilde wel iets doen waar ik zelf voor de volle 100% achter zou staan natuurlijk. Toen ik 2 jaar geleden mijn zwangerschapskleding op zolder weer tegen kwam, dacht ik: “Wat ga ik hier mee doen? Weggooien is zonde en zomaar in de kledingcontainer doen terwijl je dan niet weet of het bij de zwangeren terecht komt vind ik ook geen fijn idee.” Dus ging ik op zoek naar een alternatief. Alleen kon ik die niet echt vinden. Zo borrelde bij mij het idee om een winkel te gaan beginnen in tweedehands zwangerschapskleding. In mijn zoektocht naar allerlei informatie kwam ik veel over het starten van een webwinkel tegen en ben ik dat verder uit gaan zoeken. Uiteindelijk ben ik hiervoor gegaan. Sinds januari 2012 is Happy Belly’s een feit.

Waar komt de naam Happy Belly’s vandaan? 

Samen met mijn man zaten we aan de eettafel achter de pc om een en ander uit te zoeken, ondertussen zaten we namen te bedenken. Ik keek toen naar een foto die ik tijdens mijn zwangerschap heb laten maken, waarop een bellypaint stond. Ik dacht toen dat de naam iets met Belly (buik) moest zijn, vrij snel kwam daar ‘Happy’ al bij.

Heb jij een externe werkplek, of een werkplek aan huis? 

Sinds november 2013 zijn we verhuisd en nu is de halve garage omgebouwd naar een kleine winkel, dit is een deel van de werkplek, waar ik te vinden ben om bestellingen in te pakken en tijdens de inloopmomenten.
Daarnaast heb ik aan huis nog een ruim kantoor waar ik de meeste tijd doorbreng, achter de computer of achter de camera om foto’s te maken van de binnengekomen zwangerschapskleding. Hier zit ik behoorlijk veel, maar hoofdzakelijk in de avonduren

Hoe zorg jij dat je je onderscheidt van andere webwinkels?

Er zijn veel 2ehands webwinkels te vinden, maar niet met zwangerschapskleding.

Hoe kies je de producten uit? Aan welke voorwaarden moeten ze voldoen voor jij ze inkoopt? 

De meeste kleding wordt naar mij verstuurd door moeders die niet meer zwanger willen worden of dezelfde kleding niet een 2e zwangerschap willen dragen en die er ook nog een kleinigheid aan wil verdienen.
Zodra de kleding bij mij binnen komt controleer ik de kleding op verkoopbaarheid, ik kijk goed naar de staat van de kleding, zitten er gaatjes in, vlekken, is het pillig, dat soort dingen. Veel kleding kan zeker nog een 2e keer mee. De kleding die men bij mij inbrengt dient gewassen en gestreken te zijn en geen mankementen vertonen. De kleding die ik uiteindelijk alsnog afkeur gaat of retour naar de inbrenger of naar het goede doel.

Hoe bereik jij je publiek?

Mijn flyers liggen in mijn omgeving verspreid bij diverse verloskundigen, daarnaast sta ik regelmatig op beurzen voor mijn doelgroep, of worden mijn goodies daar verspreid. Ook probeer ik daar waar mogelijk te adverteren, bv op marktplaats, op diverse websites en/of forums is een banner van mij te vinden.

Hoe kun je jouw eigen zwangerschap het beste omschrijven? 

Ik heb 2 fijne zwangerschappen gehad, weinig klachten gelukkig, enkel had ik last van mijn bekken, maar met hulp van een manueel therapeut werd dat erg dragelijk gehouden.

Wat dat betreft zou ik zo weer zwanger willen zijn.

Hoe vier jij verjaardagen van de kinderen?

De verjaardagen vieren we altijd met familie en naaste vrienden, gezellig thuis (en hopelijk in de tuin). Niet te groot nog, ze zijn nog klein en zijn al blij met een klein feestje.

Denk je dan terug aan de geboorte? 

We kijken samen met de kids in de fotoboeken en als je die foto’s dan terugziet, dan besef je pas echt hoe snel ze groot worden.

En wat vind jij een leuk kraamcadeau?

Ik kreeg bij de oudste een geboorteklok cadeau, nagemaakt van het geboortekaartje. Erg leuk, uiteindelijk voor de jongste zelf ook 1 laten maken en ze hangen in hun eigen kamer.

Welke zwangerschapskleding vind je zelf het fijnst? 

Zelf vond ik jurkjes of een rok met een shirt/top het fijnst. Het zit lekker los om je buik heen, waardoor ik ondanks de buik toch bewegingsvrijheid had.

Kun jij onze lezers 5 producten tippen die ze echt moeten hebben als ze zwanger zijn?

website happy bellys
 

 

Leave a Reply